markus-spiske-iar-afB0QQw-unsplash

Gaat tech de wereld overnemen?

Sinds de industriële revolutie hebben we steeds meer te maken gehad met apparaten die onze taken overnemen. Denk bijvoorbeeld aan een vaatwasser, die nu eigenlijk de afwas voor je doet. Maar ook veel grotere dingen, zoals een computer die de hele wereld letterlijk heeft verandert. In het jaar 2022 is het nog lang niet afgelopen met de technologische ontwikkelingen, en we zitten nu in een stijgende raket. In de komende jaren zullen er nog meer verbazingwekkende ontwikkelingen gedaan worden, zoals een zelfbewuste robot. Maar niet iedereen vindt dit even fijn, want wat gebeurt er eigenlijk als een robot zelfbewust wordt?

Kritiek tegen de technologische ontwikkelingen

Er duikt steeds meer kritiek op tegen de technologische ontwikkelingen van tegenwoordig. Want vele denken dat het teveel het leven beïnvloedt. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon. Op zich niks mis mee, maar vaak zit een groot deel van je leven hierin opgeslagen. Ook heeft iedereen wel is meegemaakt dat je aan een product dacht, of er over zat te praten en vervolgens zie je dat product op een reclame post voorbij komen. Dit laat zien dat de technologie veel verder is dan dat er eigenlijk gedacht wordt. Mensen vinden dus dat hier veel meer onderzoek naar gedaan moet worden.

Films over de toekomst

Er zijn al veel films over de toekomst gemaakt. De film ‘Don’t look up’ gaat bijvoorbeeld over een komeet die zal inslaan op aarde, en wat de technologie hier tegen kan doen. Ook zijn er veel films over dat robots zelfbewust worden, en zich tegen de mens gaan keren. Ook in het echt zijn hier veel mensen bang voor. De film ‘Interstellar’ gaat over hoever we later kunnen reizen met raketten, en misschien wel andere werelden kunnen ontdekken. Er zijn dus veel voorspellingen over de toekomst, en niet allemaal zijn even positief.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *