sebastian-coman-photography-VOMS9yXsdP0-unsplash

Inspiratie nodig voor een high tea? Wij delen 4x leuke recepten!

De afgelopen weken is er volop geborreld. Speciaal biertjes, flessen wijn, bubbels, chips en snacks uit de airfryer. Zelf guacamole maken voor de nacho’s en genoeg ingrediënten aanschaffen voor de cocktails. Leuk om te doen, dat zeker. Maar nu is het tijd voor verandering. In het kader van “een keer iets anders” nodig je jouw vrienden niet uit voor een borrel, maar voor een high tea! Om je wat inspiratie te geven, delen wij 4 leuke recepten met jou voor bij de high tea!

Omeletrolletjes

Een wrap van omelet! Makkelijk, lekker en ook nog eens koolhydraatarm. Klop de eieren met wat melk, zout en peper. Bak de omelet en laat deze afkoelen. Smeer de omeletten vervolgens in met humus. Beleg ze met cherrytomaatjes, walnoten, rucola en feta. Rol de omelet strak op, snijd ze in stukjes en je hebt een portie heerlijke, gezonde borrelhapjes!

Carpaccio in een glas

Carpaccio in een ander jasje gestoken. In een glas om precies te zijn. Deze mini carpaccio salades zijn om te smullen en ze zien er ook nog eens onwijs leuk uit. Vul het glaasje allereerst met rucola, vervolgens met carpaccio en daarna de dressing. De dressing bestaat uit een eetlepel mayonaise, een eetlepel truffelolie, een eetlepel azijn en een theelepel honing. Top de carpaccio salade af met Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Muffins

Bij een high tea horen natuurlijk ook zoetigheden. Mini frambozen muffins bijvoorbeeld. Een heerlijk tussendoortje dat bestaat uit maar liefst vijf ingrediënten: bakmeel, slagroom, eieren, suiker en frambozen. Klop verse slagroom en mix daar de eieren doorheen. Zeef het bakmeel erbij en roer het door elkaar. Roer er vervolgens de stukjes framboos doorheen. Vul de muffinvormpjes, bak ze gaar in de oven en smullen maar!

Bruschetta’s met courgette

Net iets anders dan de Italiaanse bruschetta hoe we hem kennen. Snijd de courgette in plakjes en bak deze vervolgens met olie, zout en peper in een pan. Ondertussen snijd je het stokbrood in plakjes. Ingesmeerd met olie gril je de stukjes, waarna je ze met een teen knoflook inwrijft voor extra smaak. Voor nog meer smaak smeer je de broodjes in met pesto. Vervolgens verdeel je de plakjes courgette over de broodjes en vul aan met stukjes mozzarella en verse basilicum. Dat wordt gegarandeerd genieten!

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *